AHİ EVRAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDEN KIRŞEHİR’DE BİR İLK: HASTANEYE HAZIRLAYICI EĞİTİM
10 Nisan 2018

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Aslıhan KILIÇ TORUN öncülüğünde Kırşehir’de bir ilk gerçekleştirildi. Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü ile işbirliği yapılarak çocuk servisimizde yatan hasta çocuk ve ailelerine Hastaneye Hazırlayıcı Eğitim verildi.
Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hastanede yatan çocuklar için hastaneye hazırlayıcı eğitimin verilmesinin önemini vurgulamak amacıyla Başhekim Yardımcısı Dr. Aslıhan KILIÇ TORUN, Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümüyle işbirliği yaparak Kırşehir’de bir ilki başlatmıştır. Dr. Aslıhan KILIÇ TORUN Hastaneye Hazırlayıcı Eğitimin önemi ile ilgili yaptığı konuşmasında “Hastalık ve hastaneye yatma hem çocuklarda korku, kaygı ve duygusal etkiler yaratan olaylardır. Çocuklar üzerindeki bu olumsuz etkileri en aza indirmek amacıyla dünya ülkelerinde çeşitli önlemler alınmaktadır. Hastaneye hazırlayıcı eğitim de bu önlemlerden biridir. Hastaneye Hazırlayıcı eğitimde kullanılan yöntem ve materyallerin amacı, çocuklara yabancı oldukları bu ortamı tanıtmak, onlara doğru bilgiler ulaştırmak, korku ve kaygılarını azaltmaktır. Bu anlamda ilimizde ve hastanemizde bir ilki başlatmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.