Geleneksel Ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi (GETAT) Açılışı Gerçekleşti
27 Ağustos 2018

Geleneksel Ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi (GETAT) Açılışı Gerçekleşti

Kırşehir Ahi Evra Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nemizde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi (GETAT) açılışı gerçekleşti.

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) uygulamaları binlerce yıllık geçmişi olan fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, bunlara tanı koyma, iyileştirme veya tedavi etmenin yanında sağlığın iyi sürdürülmesinde de kullanılan bilgi, beceri ve uygulamaların bütünüdür. Modern tıbbın destekleyici ve tamamlayıcı yöntemleridir. 2014 yılından bu yana T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından verilen olan ile bakanlık bünyesinde çalışan hastanelere Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uygulama yetkisi verilmiştir. T.C. Sağlık Bakanlığı Kırşehir AEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi GETAT uygulama merkezi 22.06.2018 tarihinde makam onayı ile kurulmuş olup öncelikle akupunktur ve kupa tedavisi alanlarında faaliyet gösterecektir.

27 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşen törenle GETAT uygulama merkezimiz açılmış hasta kabulü ve uygulamaya başlanmıştır.

Açılış töreni Kırşehir Valisi İbrahim AKIN, Kırşehir Milletvekili Mustafa KENDİRLİ, Amasya Milletvekili Mustafa Levent KARAHOCAGİL, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan KARAKAYA, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı AKYÜZ, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Orhan EKEMEN, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Suat TÜRKOĞLU, AEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım KARAHOCAGİL, AEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Figen TUNCAY, Daire Başkanları, Başhekim Yardımcıları, İdari Personel ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

f (11).JPG
f (2).JPG