HASTANEMİZDE GÖZ ARKASI AMELİYATLAR YAPILMAYA BAŞLANDI
15 Mart 2019

HASTANEMİZDE GÖZ ARKASI AMELİYATLAR YAPILMAYA BAŞLANDI

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Raşit Kılıç ve ekibi tarafından hastanemizde 6 aydır göz arkası ameliyatları (Vitreoretinal cerrahi) başarı yapılıyor.

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Yahya Şahin, bir bölge hastanesi olma yönünde emin adımlarla giden Kırşehir Ahi Evran üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, göz polikliniğinde birbirinden güzel ameliyatlar yapmaya devam edildiğini söyledi.

Şahin, hastanemizin her alanda vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla çalıştığını belirtirken, yapılan ameliyatlar sayesinde Kayseri ve Ankara'ya sevklerin bitirildiğini anlattı.
Şahin, "Hastanemizxe çok güzel işler yapıyoruz. Tüm kadromuzla vatandaşa hizmet için canla başla çalışıyoruz. İnsan sağlığı bizim için çok önemlidir. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın anlayışıyla gece ve gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Bu güzel ameliyatları yapan göz doktorlarıma teşekkür ediyorum. Hepsinin eline sağlık." diye konuştu.

Yapılan ameliyatlarla ilgili konuşan Doç.Dr. Raşit Kılıç şunları aktardı: “Kliniğimizde, şehrimizdeki hastaların başka şehirlere gitmeden tedavilerini gerçekleştirmek için birçok tetkik, tedavi ve ameliyat yöntemlerini başarı ile yapmaktayız. Hastanemizde daha önceden yapılamayan göz arkası ameliyatları ile retina dekolmanı (görme tabakasının (retina) yerinden ayrılması), göz içi kanaması, epiretinal membran (retina üzerini kapatan ve görmeyi bozan bir zar), maküla deliği (görme merkezinde delik oluşması) gibi birçok hastalığın tedavisi yapılmaktadır. İlimizde bulunan ve vitreoretinal cerrahiye ihtiyaç duyan hastalar, diğer illere gitmeden hastanemizde tedavi olabileceklerdir. Bu ameliyat, civar illerden sadece Ankara ve Kayseri’de yapılabilirken artık hastanemizde de başarı ile yapılabildiğinin müjdesini şehrimiz insanlarına vermek istiyorum.”

Öte yandan göz kliniği retina biriminde Doç.Dr. Raşit Kılıç ve Dr.Öğr. Üyesi Ali Kurt hizmet veriyor.