Kırşehir’de ilk defa Tüp Mide ameliyatı yapıldı
08 Nisan 2019

Kırşehir’de ilk defa Tüp Mide ameliyatı yapıldı

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk defa sleeve gastrektomi (tüp mide) ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleşti.

Genel Cerrahi Kliniğinde görevli Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Özden ve ekibi tarafından yapılan başarılı amaliyatta hastanein midesinin yaklaşık 3/2’lik bölümü alındı.

Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Yahya Şahin, Başhekim Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Selcan Duran ve Uzm. Dr. Erkan Dulkadir, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Yaşasın hastayı odasında ziyaret ederek hastaya geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

BAŞHEKİM ŞAHİN: KIRŞEHİR’DE İLKLLERİ YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ

Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Yahya Şahin ise insan odaklı çalışan Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tıp alanında yeni ameliyatlarla insanlara hizmet veremeye devam ettiğini söyledi.

Şahin, “Hüseyin hocam ve ekibi güzel bir ameliyat yaptı. Yapılan ameliyat sonrasından hastamız taburcusunu oldu. Bu ameliyatı Kırşehir’de ilk defa yapıldı. Yapılmaya da devam edecek. Sağlık Bakanlığımızın bize verdiği desteklerle bu tür ilk ameliyatları yapmaya devam edeceğiz. İnsanı yaşar ki, devlet yaşasın mantığı ile çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.” Dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Özden sleeve gastrektomi (tüp mide) ameliyatının obezite hastalarında midenin büyük bir kısmının çıkarılması ile zayıflamanın sağlandığı bir ameliyat yöntemi olduğunu söyleyerek işlemin tamamının laparoskopik (kapalı) ameliyat yöntemi ile yapıldığını anlattı. “Obezite bir sağlık sorunudur ve birçok hastalığın başlangıcı olduğu gibi var olan hastalıkların da daha alevli geçmesine sebep olmaktadır.” diyen Dr. Özden, bu yüzden obezitenin tedavisinin mutlaka yapılması gerektiğini belirtti. Bir hekim olarak obezite hastalığının tedavisinde öncelikle diyet, egzersiz ve medikal tedavi imkanlarının denenmesi gerektiğine inandığını kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Özden, bu yöntem ile fazla kiloların verilemediği takdirde cerrahi operasyonun planlanabileceğini söyledi. Kendilerine her türlü maddi ve manevi imkan ve desteği sağlayan başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Yahya Şahin olmak üzere herkese teşekkür etti.

Dr. Özden, yakın zaman içinde laparoskopik kolon kanseri ameliyatlarını da başlatacaklarını dile getirdi.