Kırşehir'de Son Bir Yılda Bin 94 Hastaya Anjiyo Yapıldı
20 Ocak 2021

Kırşehir'de Son Bir Yılda Bin 94 Hastaya Anjiyo Yapıldı

İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anjiyo Ünitesi’nde 2020 yılı verilerine göre bin 94 hastaya müdahale edildi.

İnsan sağlığını kendine ilke edinen hastanemiz, Kırşehir’in yanı sıra, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale ilçeleriyle Sarıyahşi, Evren ve Ortaköy ilçesinde yaşayan bin 94 vatandaşlarımız, tedavi olmak için hastanemize başvurdu.
Bin 94 hastaya müdahale eden Koroner Anjiyografi ünitesi,  2017 yılında hastanemize kurulmuştu.

Koroner Anjiyografi ünitesi, kalp krizi geçiren hastalara direk müdahale etme imkânı sunuldu.

7 KARDİYOLOG VE 2 YOĞUNBAKIM ÜNİTESİYLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

7 kardiyolog hekimiyle hizmet veren Koroner Anjiyografi ünitesinde daha önce Kayseri ve Ankara’ya yönlendirilen hastalar, hemen tedaviye alınarak tıkalı damarları açılıyor.
Damarları açılan hastalar ise koroner yoğun bakıma alınarak tedavi ediliyor.

KORONER ANJİYOGRAFİ ÜNİTESİ NEDİR?

Koroner Anjiyografi, koroner arter hastalığının tespitinde kullanılan bir yöntemdir. Damar sertliği nedeni ile koroner arterlerin hangi bölgesinin ne kadar daraldığını ve / veya tıkandığını tespit edebilir. Damar darlık veya tıkanıklıklarını tespit ederek tedavinin gerektiği gibi yönlendirilmesini sağlar. İşlem esnasında kalp boşluklarınıza da ulaşılacağı için kalp kateterizasyonu ile kalp kapaklarının ve duvarlarının çalışmasındaki kusurlar da gösterilebilir. Kalp delikleri gibi doğumsal kalp hastalıklarının teşhisi için de kullanılabilir.

anjiyo.jpeg