HASTANEMİZDE DEPREM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
26 Ekim 2023

HASTANEMİZDE DEPREM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Senaryoya göre;
"Saat 13.47'de merkez üssü Akpınar olan, Richter ölçeğine göre 5.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Ardından İl Kriz Merkezi faaliyete geçmiş ve alınan ilk bilgilere göre Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin servisler kısmı üçüncü katında hafif hasar olduğu, bodrum katında ise yaralıların bulunduğu bilgisine ulaşılmıştır. İl Sağlık müdürlüğü (UMKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, İl Kriz Merkezi tarafından Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine yönlendirilmiştir.

Olay yerine öncelikli olarak ulaşan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri olay yeri yönetimini sağlayarak güvenlik bandını çekmiş,  UMKE ekipleri Triaj alanını düzenlemiş ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin enkaz güvenliğini sağlamasının ardından, 2. kattan (1) yaralıyı sedye yardımıyla aşağıya indirmişlerdir. Bu esnada UMKE ekipleri bodrum katta kalan 2 yaralıyı kurtararak ambulansla hastane acil servisine göndermişlerdir. Ayrıca 4. katta panikten bayılan 1 refakatçi, UMKE ekiplerince ilk yardımları yapıldıktan sonra itfaiye kurtarma ekipleri tarafından aşağıya indirilmiştir."

Başarıyla gerçekleşen tatbikata hastane yönetimi de eşlik etti.