Emzirme Danışmanlığı ve Relaktasyon Poliklinik
23 Ocak 2023

Emzirme Danışmanlığı / Laktasyon/Relaktasyon Birimimiz Hizmet Vermeye Başladı

Kırşehir Eğitim ve Araştırma  Hastanesi Emzirme Danışmanlığı /Laktasyon-Relaktasyonbirimimiz 07 Mart 2022 tarihinden itibarenhizmet vermeye başladı. Poliklinik ana bina 2. Kat kanalmanın yanında bulunmaktadır. Hafta içi her gün 08.00-16.00 saatleri arasında danışmanlık hizmeti Kiraz Erbaş ve Ayşe Hezer Erdoğan tarafından verilmektedir.

Emzirme Danışmanlığı/Laktasyon-Relaktasyon birimimizin amacı;anne adaylarının anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendirilmesi,bebekler ilk 6 ay sadece anne sütü verilerek emzirmenin uygun tamamlayıcı beslenmeyle beraber 2 yaş ve ötesine kadar sürdürülmesinin sağlanması,bu süreçte annelerin desteklenmesiyle birlikte sağlıklı bireyler , sağlıklı aileler ve sağlıklı bir toplum oluşmasına katkıda bulunmaktadır.

Emzirme desteğine ihtiyacı olan anne ve bebekler, bebeklerinden ayrı kalan anneler,meme reddi,meme başı sorunları vb. emzirme problemi olan anneler emzirme danışmanlığı birimine başvurabilirler. Birimimizde yüz yüze görüşme yapılarak emzirme ile ilgili problem tespit edilir,çözüme yönelik eğitimler verilir ve kontrollerle başarılı emzirme sağlanana kadar eğitimlerimiz devam eder.

Birimimizde Verilen Danışmanlık Hizmetleri

• Etkin ve doğru emzirme yöntemleri
  • Meme ve meme başı sorunları(düz meme,çökük meme,memede hassasiyet)
  • Meme reddi