HASTANEMİZDE KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER (KBRN) TATBİKAT YAPILDI
26 Ekim 2023

HASTANEMİZDE KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER (KBRN) TATBİKAT YAPILDI

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanemizde, AFAD İl Müdürlüğü ile ortaklaşa kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN), tatbikatı yapıldı.
Senaryo gereği, Kırşehir Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir iş yerinde meydana gelen kimyasal olayda kimyasal temasa maruz kalmış bir kişiye müdahale edildi.
Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne 112 Komuta Merkezinden KBRN vakası haberi geleceği bildirildi. Acil servis sorumlu hekimi idari bilgilendirmesi ile birlikte KBRN ünitesi ve acil servis alarm durumuna geçirildi.
Tatbikatta keşif, tespit, yaralılara ilk müdahale, kazazede temizlenmesi ve tedavileri yapılmak üzere müşahede altına alınmaları detaylı bir şekilde icra edildi. Tatbikata katılan ekiplerin değerlendirme toplantısıyla birlikte tatbikat sona erdi.
Tatbikata, Hastane Başhekimiz Doç. Dr. Süleyman Ersoy, AFAD Kırşehir İl Müdürü Ömer Bozkurt ve hastane yönetimiz de eşlik etti.