Hastanemizde Mavi Kod Tatbikatı gerçekleştirildi
19 Haziran 2020

HASTANEMİZDE MAVİ KOD TATBİKATI YAPILDI
Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde Mavi Kod (Hayati Risk) tatbikatı yapıldı.
Hastanemizde hizmet kalitesini artırmak amacıyla yıl içerisinde birçok tatbikat yapılmakta olup bunlara bir yenisi daha eklendi. Hazırlanan tatbikatta serviste durumu kötüleşerek acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan hastaların yaşama döndürülmesi için önem arz eden Mavi Kod - 2222 (Hayati Risk) uygulamasına tüm hastane personelinin uyum sağlayarak hastaya en kısa sürede müdahale etmesini sağlamak amaçlandı ve bu doğrultuda hastane Kalite Birimi tarafından Mavi Kod -2222 (Hayati Risk) tatbikatı gerçekleştirildi.

Gerçeği aratmayan tatbikatın senaryosuna göre; Hastanemiz Ek Bina'da bulunan Çocuk Kan Alma Ünitesinde tedavi gören hastanın aniden durumunun kötüleşmesi üzerine görevli hemşirenin Mavi Kod (Hayati Risk) çağrısı vermesiyle birlikte, hastanede görevli Mavi Kod ekibinin olay yerine gelerek hastaya ilk müdahaleyi yaptı.
Yapılan tıbbi müdahalenin ardından hastanın hayata geri döndürülmesi tatbikatı başarı ile gerçekleştirildi.

Mavi Kod ekiplerinin acil hastalara müdahale sürelerini ve müdahale şekillerini görmek istediklerini belirten kaliteden sorumlu Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Halim KOÇPINAR "Bugün burada sağlıkta kalite standartları gereği Mavi Kod - 2222 (Hayati Risk) tatbikatını gerçekleştirdik. Durumu kötüleşen hastaya Mavi Kod ekibi yaklaşık 45 saniye gibi bir zamanda geldi. Burada Mavi Kod ekiplerinin acil hastalara müdahale sürelerini ve müdahale şekillerini görmek istedik. Mavi Kod tatbikatında hastaya müdahale süresi normalde üç dakikada yapılır. Bizim arkadaşlarımız ise bu sürenin çok çok altında bir zamanda hastaya müdahale etti. Bu tatbikatın gerçekleşmesinde bize yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim." dedi.