Hastanemize 10 Adet %100 Yerli Üretim Solunum Cihazı (VENTİLATÖR) Alındı
24 Ağustos 2020

Hastanemize 10 Adet %100 Yerli Üretim Solunum Cihazı (VENTİLATÖR) Alındı

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, T.C. Sağlık Bakanlığının işbirliğiyle Aselsan, Arçelik, Baykar ve Biosys tarafından üretilen 10 adet %100 yerli ventilatör (solunum cihazı) Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanemizde kullanılmaya başlandı.

Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelede kullanılan en önemli tıbbî cihazlardan olan yoğunbakım mekanik ventilatör cihazları, yaşamsal fonksiyonları destekleyen en önemli cihazlardandır. Hastanın nefes alıp vermesine destek olarak kullanılan cihazlar, bu işlevin yerine getirilemediği durumda solunum işlevini devralabiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Ali BULUT; koronavirüsle mücadele sürecinde yoğunbakımları güçlendirme tedbirlerimiz kapsamında talep ettiğimiz solunum cihazları T.C. Sağlık Bakanlığımız tarafından 10 adet olmak üzere Müdürlüğümüze gönderilmiştir. Ventilatörler kurulduktan sonra personelimize eğitim verilmiştir. Yerli cihazın kurulumu ve eğitimde personelimiz de büyük bir heyecan duymuştur. Yerli ve millî ventilatörü ülkemize ve Kırşehirimize kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sağlık Bakanımıza teşekkür ederim” dedi.