Hastane Personellerimizin Fiziksel Sağlığın Yanında Ruhsal Sağlığını da önemsiyoruz
21 Haziran 2021

HASTANE PERSONELLERİMİZİN FİZİKSEL SAĞLIĞIN YANINDA RUHSAL SAĞLIĞINI DA ÖNEMSİYORUZ

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanemizde sağlık çalışanlarımız, bireylerin sağlıklarını korumak, iyileştirmek ve geliştirmek adına emek harcayıp, duygusal, fiziksel ve sosyal birçok stres faktörüne göğüs germektedir. Pandemi sürecinin kahramanları olan sağlık çalışanları sürecin belirsizliği, uzun mesai saatleri, ağırlaşan çalışma koşulları, artan hasta sayısı sıkı hijyen prosedürleri, bulaş riski ve sosyal çevresine virüs taşıma kaygısından olumsuz yönde etkilenmektedir.

Hastane yönetimi olarak sağlık çalışanlarımızın fiziksel sağlığının yanında ruhsal sağlığını da önemsemekteyiz. Sağlık çalışanlarımızın ruhsal bozukluklardan korunması ve psikolojik sağlamlık düzeylerini artırmak çalışanın olduğu kadar hastaların ve hastane organizasyonun da yararınadır bilinci ile yola çıkarak, psikologlarımız eşliğinde 5’ er 10’ ar kişilik gruplara motivasyon sağlayabilecek grup görüşmeleri başlatmış bulunmaktayız.

İnteraktif ortamda yapılan görüşmelerde stres ile baş etme, öfke kontrolü, etkili iletişim, tükenmişlikten korunma, iş yaşam dengesi, ekip bilincinin artırılması, ekip dinamiklerinin iyileştirilmesi, olumlu duygu, düşünce ve davranışların artırılması amaçlanmaktadır.