SERBEST ALAN ODYOMETRİ CİHAZIMIZ HİZMETE BAŞLADI
24 Temmuz 2024

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanemizde ek özellikli Serbest Alan(3-6 Yaş Çocuk) ODYOMETRİ cihazımız vatandaşımızın hizmetine sunuldu.

Başhekimimiz Ersoy, hastane yöneticilerimizle birlikte görevli personelden cihaz ve çalışma durumu hakkında bilgiler aldı.

Hastanemizde son kurulan cihazla birlikte toplamda 3 odyometre cihazı vatandaşımıza hizmet vermektedir.

CİHAZ ÖZELLİKLERİ

SERBEST ALAN ODYOMETRİSİ: Özellikle 3-6 yaş çocuklarda kullanılan işitme kaybı testinden biridir. Test genel olarak oyunla yapılır ve çocuktan duyduğu her ses için önündeki oyuncakla bir şey yapması istenir.

Üç ila altı yaşındaki çocukta konuşma ayırt ediciliği, çocuğa tek heceli bir kelime okunduğu gibi ortak nesnelerin resimlerine baktırılarak test edilebilir. Çocuk, karşılık gelen nesneyi işaret ederek kelimenin anladığını gösterir. Çocuğa, bir sesi dinlemesi ve işitsel uyaran duyulduğunda, bir fincana bir top yerleştirmek veya bir oyuncağa dokunmak gibi çeşitli görevler vererek bir ses duyulduğunda tepki göstermesi beklenir. Buna binaen işitme cihazlı hastaların serbest alanda cihazlı eşikleri belirlenir .