HASTANEMİZDE FİBEROPTİK BRONKOSKOPİ (FOB) HİZMETİ BAŞLADI
28 Eylül 2022

HASTANEMİZDE FİBEROPTİK BRONKOSKOPİ (FOB) HİZMETİ BAŞLADI

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Göğüs Hastalıkları Bölümü’nde Fiberoptik bronkoskopi (FOB) yapılmaya başlanıldı.
Konuyla ilgili bilgi veren Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Gögüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdar Akpınar, “Bronkoskopi ile tanı konulabilen birçok akciğer hastalığının yani sıra, akciğer kanseri gibi önemli hastalıkların tanı ve takibi yapılabilmektedir. Ayrıca her türlü akciğer kaynaklı kanamaya da müdahale edilebilmektedir. akciğerin nadir hastalıkları, uzun süreli öksürük, nedeni izah edilememiş ses kısıklığı, kanlı balgam ya da solunum yolları kaynaklı kanamalar, kötü ya da iyi huylu akciğer tümörleri, enfeksiyon, tüberküloz, yabancı cisim şüphesi bulunan hastalara uygulama esnasında biyopsi yapabilme imkanı da sunan, hem tanı hem de uygun hastalarda tedavi amaçlı kullanılabilen önemli bir yöntemdir. Ucunda kamera bulunan esnek bir cihaz olan fiber optik bronkoskopi ile havayollarından alınan görüntü, özel bir sistem ile monitörden izleyebiliyoruz.” Dedi.
Hastane Başhekimimiz Prof. Dr. Ali GÜNEŞ ise hastaların il dışına gitmelerini engellemek için yoğun gayret sergilediklerini belirterek, “Amacımız hastalarımızın il dışına gitmeden en iyi hizmeti ilimizde almasını sağlamaktır” dedi.

• IMG_2899.jpg
  • IMG_2897.jpg