HASTANEMİZE YENİ DOĞAN YOĞUN BAKIM FOTOTERAPİ CİHAZI KAZANDIRILDI
20 Ocak 2023

HASTANEMİZE YENİ DOĞAN YOĞUN BAKIM FOTOTERAPİ CİHAZI KAZANDIRILDI
Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Yeni Doğan Yoğun bakım Servisine tünel tipi fototerapi cihazı kazandırıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Hastane Başhekimimiz Prof. Dr. Ali Güneş, “Hastanelerin ve doğum evlerinin yeni doğan merkezlerinde bulunan "Tünel Fototerapi Cihazı" yeni doğan sarılığı ile dünyaya gelmiş bebeklerin tedavi edilmesi amacıyla kullanılır. Bu cihazın yeni doğan sarılığının tedavisinde kullanılması sayesinde, kan değişimi yapılan bebek sayısında ciddi azalmalar sağlanır. Bu cihaz ile yapılan mor ötesi ışın tedavisi beyin dokusu tahribatını büyük ölçüde önleyen bir uygulamadır. Bu cihaz sayesinde il dışına sevk yapmayacak. Kullanıma başladığımız cihaz Kırşehir halkının hizmetine sunulmuştur" dedi.

• _MG_3621.JPG